Gevoelige informatie

Hoe fijn zou het zijn als gevoelige informatie niet per ongeluk de buitenwereld in kan gaan?  
In samenwerking met House of HR hebben we daarvoor een oplossing uitgerold bij TMI in de vorm van data classificatie. 
 
De gedachte hierachter is dat je mails of documenten als ‘gevoelig’ kan bestempelen en daarmee zijn er automatisch beperkingen van toepassing, zoals het niet kunnen doorsturen naar e-mailadressen buiten onze organisatie.  
 
Hoe ken je de classificatie toe? 

In Outlook / Word / Excel / Powerpoint kan dat via de knop ‘Vertrouwelijkheid’ (zie linker afbeelding) bovenin het lint en in Outlook zelf kan je bij een nieuwe e-mail op de knop ‘Geen label’ (zie rechter afbeelding) klikken: 

     

Elk nieuw document in Word krijgt automatisch de voettekst “ConfidentialExternal” toegekend. Dit geldt ook in Powerpoint maar als de voettekst de lay-out van de presentatie verpest, kan het ‘🟩 non-classified’ label gekozen worden zodat de automatische voettekst verdwijnt. 

Aan jullie allen het verzoek om data classificatie te gaan gebruiken, zeker bij e-mails of documenten die niet buiten onze organisatie mogen belanden. Zo voorkomen we datalekken en dragen we wederom bij aan een stukje professionalisering. 

Zie je deze knoppen nog niet? Dan zal je jouw laptop opnieuw moeten opstarten om deze nieuwe configuratie toe te passen. 

Mochten jullie vragen hebben over dit onderwerp, stuur dan een e-mail naar ict@tmi.nl.  

Delen

Gevoelige informatie

of kopieer de link